Kedves vásárlóink! Webáruházunkban a kiskereskedelmi (ajánlott fogyasztói) árak láthatóak. A nagykereskedelmi árak csak aktiválást követően érhetőek el, azon vállalkozások számára, akik sikeresen regisztráltak oldalunkon.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/3940403

Blog

Mire jó a szolárimkrém?

Tarsoly Krisztina
Tarsoly Krisztina
2021.09.15 14:10
Mire jó a szolárimkrém?

Mire jók ezek? Melyiket válasszam?

Szoláriumkrém használatával 30-40 %-kal eredményesebben barnulunk, így kevesebb szoláriumozással, gyorsabban elérhetjük a kívánt hatást és a megszerzett barnaság tartósabb lesz.

A szolárium szalonok polcain számtalan szoláriumkrémmel találkozhatunk. Mire jók ezek? Melyiket válasszam? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel bennünk a széles kínálat láttán. Sokan nem is tudnak eligazodni a sokaságban és még az is előfordul, hogy a nem megfelelő választás végül elégedetlenséget szül.

Szoláriumkrém használatával 30-40 %-kal eredményesebben barnulunk, így kevesebb szoláriumozással, gyorsabban elérhetjük a kívánt hatást és a megszerzett barnaság tartósabb lesz.

Bizonyos területek (pl. arc, láb stb.) sokszor nehezebben barnul, illetve érzékenyebb, mint a test többi része. Ezért fejlesztettek ki olyan speciális kozmetikumokat, amelyek segítenek az ilyen probléma megoldásában. Pl.: Soleo Perfect Legs – a nehezen barnuló lábakra illetve Face Tan / Face Bronzer – a nehezen barnuló, érzékeny arc, nyak, dekoltázs területére.

A szoláriumkrémekben található aktív hidratáló, anti-aging hatóanyagok,  védik, ápolják a bőrt, segítenek megelőzi az apró ráncok kialakulását és a már meglevő ráncokat elhalványítják. Szemmel látható a különbség a között, aki rendszeresen használ szoláriumkozmetikumot és a között, aki nem ápolja a bőrét. Hiába barna a bőr, ha látványra szürkés színű, vízhiányos.

Az öregedésért is felelős szabadgyökök ellen antioxidánsokkal vehetjük fel a harcot, ezért a szoláriumkozmetikumokban nagy mennyiségben találhatók antioxidáns hatóanyagok is (pl. zöld tea-, rooibus tea-, vörös alga kivonat, aloe vera gél stb.) , melyek védelmet biztosítanak a bőrnek az UV-fénnyel szemben.

Ezek a speciális kozmetikumok felkészítik a bőrt a következő szoláriumozásra is, feltöltik azt a barnuláshoz elengedhetetlen anyagokkal. (pl. Tirozin, béta-karotin stb.)

Elkerülhetjük a jellegzetes „szoláriumszagot” szoláriumkrém használattal, mivel intenzív illatukkal elnyomják a kellemetlen illatot.

Finom, erőteljes illatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a szoláriumozás még kellemesebb élmény legyen.

A szoláriumkozmetikumokat speciálisan a szoláriumozáshoz fejlesztették ki, így -az egyéb kozmetikumokkal ellentétben- nem tartalmaznak fototoxikus (fényérzékeny) anyagokat. Ezért a szoláriumozáskor semmilyen más kozmetikumot sem szabad használni! (pl. testápoló, smink, parfüm stb.)

A tökéletes barnulás érdekében fontos, hogy a szoláriumkrémet a teljes testre egyenletesen, vékony rétegben vigyük fel a szoláriumozás előtt, különös figyelmet fordítva a combok valamint a karok belső oldalára. Szánjunk elegendő időt a krém felvitelére! Egy teljes testre 10-15 ml kozmetikum bőven elegendő, ennél több krém felkenése nem eredményez intenzívebb barnulást. A legideálisabb, ha a szoláriumkrémet a szoláriumozás előtt 10 - 15 perccel kenjük a bőrünkre. Így a hatásuk eredményesebb, mivel a kozmetikum ez idő alatt megfelelően képes felszívódni.

Ha szoláriumkozmetikumot használ, érdemes azt a szolizás után még néhány óráig a bőrön hagyni, annak érdekében, hogy a benne levő barnulásért, tápanyagellátásért és hidratálásért felelős hatóanyagok tökéletesen hasznosulhassanak.

A speciális szoláriumozás után használatos kozmetikumok segítségével nem csupán szebb és tartósabb lesz a megszerzett barnaság, hanem –a testápolókkal ellentétben- antioxidáns, ránctalanító tulajdonságuk biztosítja a bőr védelmét is. Ezeket nem közvetlenül a szoláriumozás után, hanem a két szoláriumozás között fürdés, zuhanyzás után reggel és/vagy este a testápoló helyett kell használni.

A szoláriumkozmetikumok nem tartalmaznak fényvédőt, ezért nem használhatók napozáshoz, sőt éppen ellentétesen működnek, hiszen a szerepük az, hogy az UV fény minél hatékonyabban hasznosulhasson a szoláriumozás ideje alatt.

Győződjön meg saját bőrén a szoláriumkozmetikumok fent felsorolt pozitív hatásairól!
Ha önnek a barnulás mellett a bőre védelme is fontos, kérje a szoláriumban dolgozók segítségét, akik tanácsot adnak abban, hogy melyik szoláriumkrém az ön számára legmegfelelőbb.